Tyras skrudintų graikinių riešutų aliejus išsiskiria giliu, šiek tiek skrudintu aromatu, primenančiu skrudintą duoną ar šviežiai keptus sausainius. Tai intensyvaus charakterio aliejus, kuris naudojamas saikingai, bet palieka ryškų skonio įspūdį.
Tradicinis pirmojo spaudimo graikinių riešutų aliejus skleidžia žemiškas, riešutines ir švelniai skrudintas natas, būdingas kokybiškam graikinių riešutų aliejui. Dėl sodraus aromato jis dažnai pasirenkamas patiekalams, kuriems norisi suteikti gylio ir aiškų riešutinį akcentą.
Istorija ir kulinarinis paveldas
Graikinių riešutų aliejus vertinamas jau šimtmečius – Viduramžių Europoje jis buvo laikomas rafinuotos, aristokratiškos virtuvės dalimi. Laikui bėgant jo naudojimas išplito tradicinėje virtuvėje: nuo salotų iki šiltų patiekalų ir desertų. Dėl savo skonio ir išraiškingumo šis aliejus tapo kulinarinio rafinuotumo simboliu, iki šiol vertinamu gurmaniškose virtuvėse visame pasaulyje.
Tradicinė gamyba Huilerie Beaujolaise malūne, Prancūzijoje
Graikiniai riešutai pirmiausia susmulkinami, tuomet 45 minutes kaitinami, o po to 3 valandas spaudžiami hidrauliniu presu. Išspaustas aliejus natūraliai nusistovi ir yra kruopščiai filtruojamas per popierinį filtrą.
Šis tradicinis procesas suteikia aliejui subtilų skrudinimo charakterį, kartu išlaikant jo natūralų grynumą. Gamybos metu nenaudojami jokie priedai, todėl išsaugomas autentiškas riešutų profilis.
Kaip naudoti graikinių riešutų aliejų?
Dėl savo ryškaus skonio šis aliejus puikiai tinka lapinėms salotoms, bulvėms, pupelėms, lęšiams,
sūriams, patiekalams, kuriuose norisi ryškaus riešutinio akcento.
Rekomenduojama naudoti nedideliais kiekiais, dažniausiai užbaigiant patiekalą, kad neužgožtų kitų skonių.
Kuo vertingi graikiniai riešutai ir jų aliejus?
Graikiniai riešutai natūraliai pasižymi didele polinesočiųjų riebalų rūgščių koncentracija, tarp jų ir alfa-linoleno rūgštimi (ALA), kuri yra omega-3 riebalų rūgštis. Jie taip pat vertinami dėl augalinių antioksidantų ir riešutams būdingų bioaktyvių junginių. Net ir tradiciškai termiškai apdorojant, graikinių riešutų aliejus išlaiko maistinę vertę ir stabilų riebalų profilį, todėl jis vertinamas tiek gastronomijoje, tiek subalansuotoje mityboje.
Sudėtis: 100 % pirmojo spaudimo graikinių riešutų aliejus.
ALERGENAI: riešutai
Kilmės šalis: Prancūzija
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.