Spirulina (melsvadumblio vingrūnės) yra mikroskopiniai spiralės formos dumbliai (Arthrospira platensis), naudojami kaip maisto papildas. Ji vartojama dėl naudos sveikatai ir dėl švelnaus ir subtilaus skonio, panašaus į žaliosiąją arbatą.
Užberkite arbatinį šaukštelį ant šviežių daržovių, daržovių sriubos, žuvies patiekalų, šviežio ožkos sūrio, kokteilio ar vaisių sulčių. Venkite virti spiruliną, nes tai gali sunaikinti maistinę naudą.
Spirulina (lot. Arthrospira platesnis) buvo kasdieninė actekų dietos dalis iki XVI a. Savo atsiminimuose ispanų konkistadoras Hernanas Cortesas aprašė, kaip sutikti indai: „iš ežerų traukė savotišką žalią purvą, kurį džiovindavo saulėje, o paskui valgydavo kaip tam tikrą tortiliją“.
Sudedamosios dalys
Spirulinos milteliai
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje
Alergenai
Nėra
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.