Etiopijoje ožragės sėklos naudojamos garsiąjame Doro Wat vištienos troškinyje, patiekiamame su midumi, kietai virtais kiaušiniais ir Berbere prieskonių mišiniu.
Ožragė yra kildinama iš Vakarų Azijos ir Pietų Europos. Ji jau tūkstančius metų yra auginama Indijoje ir Egipte. Botaninis ožragės pavadinimas Trigonella foenum-graecum nurodo į trikampę šių sėklų formą (trigonella), o foenum-graceum reiškia „graikišką šieną“. Šis pavadinimas kilęs iš laikų, kuomet romėnai importuodavo ožragę iš Graikijos, kaip pašarą gyvuliams.
Šios ožragės sėklos iš Etiopijos suteiks neįtikėtino skonio vištienos ir paukštienos patiekalams, lęšių ir daržovių troškiniams. Rekomenduojama šias sėklas prieš malant šiek tiek paskrudinti keptuvėje arba išmirkyti vandenyje.
Sudedamosios dalys
Ožragės sėklos
Kilmės šalis
Etiopija
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.