Švelnioji Mauricijaus masala yra nuostabus skrudintų prieskonių mišinys su intensyviai saldžiais poskoniais ir švelniomis rūkytų paprikų natomis. Šių prieskonių nuostabūs daugialypiai aromatai išsiskiria tik įbėrus prieskonių į ruošiamus patiekalus. Švelniosios Mauricijaus masalos prieskonių mišinys Mauricijuje buvo išpopuliarintas XVIII amžiuje atvykusių indų imigrantų, kurie su savimi atsivežė šio nuostabaus mišinio receptą. Prieskoniai puikiai tiks namuose gaminamiems daržovių užkandžiams, troškintoms krevetėms, žuvies kariui ar troškiniams su mėsa ar dešrelėmis. Šie prieskoniai naudojami pagardinti garsųjį „Biryani“ – vietinių indo-musulmonų patiekalą, tradiciškai patiekiamą vestuvėse, kuris gaminamas iš basmati ryžių ir marinuotos mėsos. Sumaišykite šį mišinį su jogurtu gardžiam padažui arba išbandykite jį desertuose (spurgose, ryžių pudinge, šviežių apelsinų salotose ir kituose). Prancūzų ekspeditorius, botanikas ir kolonijinis administratorius Pierre’as Poivre’as pirmasis atvežė prieskoninius augalus (muskato riešutą, gvazdikėlius ir pipirus) į Mauricijų XVIII amžiuje. Jis tikėjosi paversti Mauricijų prieskonių auginimo sala ir taip mesti iššūkį tuo metu prieskonių prekybos monopolį turėjusiems Nyderlandų prekybininkams.
Sudedamosios dalys
Ciberžolė, kuminas, kalendra, cinamonas, garstyčios, ožragė, žaliasis kardamonas. gvazdikėliai, juodieji pipirai.
Grynasis kiekis: 50 g.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Alergenai
Sudėtyje yra: Garstyčių.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.