Aštriųjų pipirų Mauricijaus „Massala“ prieskonių mišinys yra saldaus ir aštraus skonio su puikiomis kepto pankolio ir skrudinto kardamono natomis. Mišinys gaminamas iš aitriųjų paprikų, šafrano, kalendros, kmynų, ožragės ir kitų prieskonių. Naudokite šį mišinį ant grotelių keptai mėsai, sriuboms, daržovių karpačiui ar padažams. Prancūzų ekspeditorius, botanikas ir kolonijinis administratorius Pierre’as Poivre’as pirmasis atvežė prieskoninius augalus (muskato riešutą, gvazdikėlius ir pipirus) į Mauricijų XVIII amžiuje. Jis tikėjosi paversti Mauricijų prieskonių auginimo sala ir taip mesti iššūkį tuo metu prieskonių prekybos monopolį turėjusiems Nyderlandų prekybininkams. Mauricijaus „Massala“ prieskonių mišinys Mauricijuje buvo išpopuliarintas XVIII amžiuje, atvykusių indų imigrantų, kurie su savimi atsivežė šio nuostabaus mišinio receptą.
Sudedamosios dalys
Čili pipirai, ciberžolė, kalendra, kmynai, garstyčios, geltonasis dhollas, ryžiai, ožragė, aromatiniai lapeliai, juodieji pipirai, cinamonas, žaliasis kardamonas, gvazdikėliai.
Kilmės šalis
Prancūzija
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Alergenai
Sudėtyje yra: Garstyčių.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.