Skaldytos kakavos pupelės plačiai naudojamos konditerijoje ir kulinarijoje, kad suteiktų tekstūros ir traškumo daugeliui patiekalų. Sumalti grūstuvėje šie skrudinti kakavos pupelių gabaliukai išskleidžia vaisinių natų, kurios puikiai dera prie šokolado, troškintos mėsos ar paprasto žuvies marinato.
Intensyvus šių kakavos drožlių skonis taip pat puikiai dera su „sveikuoliškais” musli, kokosų granola, su kreminiu paukštienos padažu ar šokoladiniais triufeliais.
Jų taip pat galima negausiai naudoti imbiero ir kokosų užpilui arba naminiam chai. Šias 100 % natūralias kakavos pupeles kai kas laiko supermaistu dėl jų maistinių savybių (pagrindinių maistinių medžiagų, vitaminų, mineralų, mikroelementų, antioksidantų), kurios, kaip teigiama, padeda kovoti su tam tikromis ligomis ir net lėtina senėjimo procesus.
Kakavos pupelės paprastai naudojamos šokoladui gaminti. Nuėmus derlių, jos išgaunamos tiesiai iš ankščių, tada fermentuojamos ir džiovinamos saulėje. Ankštys lupamos rankomis, kad būtų išsaugoti visi pupelių aromatai.
Sudedamosios dalys
Kakavos pupelės
Kilmės šalis
Ghana
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.