Prieskonių mišinys „Persiladas“ yra itin aromatingas petražolių, šalotinių svogūnų, česnako ir meškinių česnakų simfonija.
Šia kvapnia kompozicija gardinkite daržovių ir grybų patiekalus, marinuokite mėsą, gardinkite midijas.
Persiladas ir jo atpažįstamas kvapas daugeliui žmonių yra pietų virtuvės sinonimas. Šis laukinių česnakų variantas sustiprina klasikinio persilado česnakų skonį, tačiau taip pat suteikia žolelių, švelnių ir gaivių natų.
Meškinis česnakas lietuvių itin mėgstamas, jame gausu vitamino C, vario, geležies, cinko, jodo, A ir B bei kitų vertingų mikroelementų.
Jie tinkami įvairiuose karštuose patiekaluose, salotose, padažuose, gardinant mėsą.
Ar žinote Persilado atsiradimo istoriją?
1814 m. karaliaus Liudviko XVIII ministras ir vyriausiasis diplomatas Talleyrand’as paprašė savo virėjo Marie-Antoine’o Carême’o, kurio pravardė buvo „virėjų karalius ir karalių virėjas“, paruošti sraiges Rusijos carui Aleksandrui I vakarienei. Rizikingas statymas!
Visgi, virėjas prieš kepdamas sraiges orkaitėje įdarė jas sviestu, česnaku ir petražolėmis. Šis patiekalas, pavadintas „escargots à la bourguignonne“, sulaukė didelės sėkmės ir tapo prancūzų virtuvės simboliu.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.