Klasikinė Chai arbata išskiria netikėtus ir intensyviai aštrius skonius, kurie akimirksniu nukels jūsų gomurį į gimtąją Indiją.
Chai yra tradicinis indiškas gėrimas, kuriuo galima mėgautis bet kuriuo paros metu. Indijoje Chai patiekiamas kiekviename restorane. Iš tiesų, tai nacionalinis gėrimas, kurį vartoja visi įvairių visuomenės sluoksnių atstovai.
Šiam gėrimui kardamonas suteikia citrusinius ir pipiriškus poskonius, jaučiamas imbieras yra aštrus, bet tuo pačiu švelnus, juntamas cinamono saldumas ir gvazdikėlių kartumas, o visą šį prieskonių derinį paskanina ilgieji pipirai, suteikdami karštų medienos natų ir naudingų sveikatai savybių.
Kaip pasigaminti Chai:
- Tradicinis Chai gėrimas: 2 arbatinius šaukštelius šių prieskonių sumalkite grūstuvu ir trintuvu, tada įpilkite juos į puodą su pienu ir vandeniu, 1 arbatinį šaukštelį juodosios arbatos ir 2-3 arbatinius šaukštelius cukraus;
- Chai arbata: į paruoštą Chai gėrimą įmaišykite arbatinį šaukštelį juodosios arbatos;
- Chai latte: puode užvirinkite stiklinę vandens ir stiklinę pieno. 2 arbatinius šaukštelius Chai prieskonių sumalkite trintuvu ir įpilkite į puodą su 2 arbatiniais šaukšteliais cukraus. Palikite virti 10 minučių. Perkoškite ir patiekite karštą.
Skanaus!
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.