Figų čatnis su Espelette pipirais – tai duetas apie švelniai saldžias, saulėje prinokusias figas ir subtiliai aitrų baskiškąjį Espelette pipirą (SKVN), kurio šiluma šoka ant gomurio be jokio agresyvumo. Rezultatas – sodrus, vaisiškai saldus pagardas, turintis vos juntamą dūminį charakterį ir šiltą prieskonių užuominą.
SKVN* – saugoma kilmės vietos nuoroda
Tai ne tik klasika prie sūrių (nuo brandintų ožkų iki švelnaus Camembert). Čatnis nuostabiai tinka ir prie ant grotelių keptos mėsos, paukštienos ar net žuvies – pavyzdžiui, lašišos. Šaukštelis prie foie gras ar pašteto atskleidžia tikrąjį jo subtilumą, o vegetariškiems patiekalams, tokiems kaip keptos daržovės ar bolivinės balandos dubenėliai, jis suteikia gurmanišką posūkį.
Šio pagardo įdėkite šiek tiek į sumuštinį su sūriu ir kumpiu, patiekite kaip padažą prie kepenėlių pašteto, ar net naudokite kaip salotų padažo pagrindą, sumaišydami su alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.
Kas yra čatnis?
Čatnio kilmė – Indijoje. Pats pavadinimas kilo iš hindi žodžio catni, reiškiančio „trinti“ ir „stiprūs prieskoniai“. Tradiciškai jis buvo patiekiamas su kario patiekalais.
Europą čatnis pasiekė britų kolonijinių laikų dėka. Šiandien juo vadinamas saldžiarūgštis pagardas, gaminamas iš vaisių, cukraus, acto ir prieskonių. Jame susilieja saldumas, rūgštelė ir aromatai, puikiai derantys tiek prie mėsos, tiek prie sūrių ar vegetariškų patiekalų.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.