XX a. pradžioje vynas iš Bordo buvo vežamas į visą pasaulį. Laivais, kuriais buvo gabenamas vynas, taip pat buvo gabenama druska. Legenda pasakoja, kad vieną laivą užklupo audra ir kelios statinės su raudonuoju vynu įtrūko. Vynas išsiliejo ant denio ir buvo sugertas šalia esančių maišų su druska. Keletas gurmanų nusprendė šį atsitikimą paversti savo naudai ir pradėjo prekiauti šiuo nuostabiu mišiniu!
Taip atsirado ši unikali druska su raudonuoju vynu!
Šiandien šią Vigneron druską gamina vietos meistrai. Jos saldžios ir švelnios natos puikiai tinka prie daržovių košės, troškinių ar grietininių padažų. Tinka prie jautienos šonkaulių, šukučių, žvėrienos ar paprastų vasaros salotų.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.