Pirkinių krepšelis

Pristatome nemokamai 🇱🇹 perkant už € 20

Kakavos receptai

Kakava – tai gėrimas, kuris nukelia į vaikystę, sušildo šaltais žiemos vakarais bei pagerina nuotaiką. Tai ne tik naudingas gėrimas vaikams, bet ir suaugusiems, kadangi kasdienis kakavos vartojimas suaktyvina smegenų darbą, padeda kovoti su hipertonija ir žarnyno vėžiu, sumažina infarkto ir insulto riziką.

Ar Jums įdomu, kaip mūsų kakavą galima pritaikyti kulinariniams šedevrams? Kokios yra šokoladinio gėrimo alternatyvos? Kaip kakava gali patobulinti Jūsų barbekiu? Visus patarimus ir receptus rasite čia.

1. Karštas NUGOS pyrago puodelis su vaisiais

Nuostabaus skonio, minkštas nugos pyragas su vasariškais vaisiais arba betkuriais kitais vaisiais, kurių rasite artimiausioje parduotuvėje.

  • 50g miltų,
  • 2 v. š. cukraus,
  • 3g kepimo miltelių,
  • Žiupsnelio druskos,
  • 1 kiaušinis,
  • 40g sviesto (ištirpdyto),
  • 3 v. š. pieno,
  • 2 š. nugos (pjaustytos gabaliukais),
  • Gervuogės (nebūtina),
  • Nektarinas (nebūtina),
  • Persikas (nebūtina),
  • Nugos (1 pakelis arba 170g)

Miltus sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir kakava dubenyje. Įdedame kiaušinį, išlydytą sviestą ir pieną, maišome, kol tešloje nelieka gumuliukų. Supjaustome ir sudedame pakelį nugos, o visą gautą masę sudedamę į puodelį, kuriame kepsime pyragą. Šis pyragas kepamas mikrobangų krosnelėje, todėl iškepsite vos per dvi minutes. Iškepusį pyragą puošiame vaisiais ir nugos gabaliukais. Skanaus!

2. Cantuccini su puodeliu kakavos – klasika!

Greitai pagaminamas ir neatsibostantis užkandis bet kuriuo metų laiku. Cantuccini (dar kitaip vadinamas Cantucci ar Biscotti di Prato) yra tradicinis migdolų biskvitas, kilęs iš itališkosios provincijos šalia Florencijos. Šis biskvitas kepamas du kartus, panašiai kaip ir džiūvesėliai, pirmiausia, kaip visas pyrago pagrindas, o antrą sykį – jau supjaustytas gabalėliais. Tai skanėstas, kuriuo galite mėgautis ilgai. Šį migdolinį biskvitą galite gardinti amaretu, kardamonu, cinamonu ar kitais, jums mėgstamais prieskoniais. Tačiau, jei šiandien jums norisi kažko šokoladinio ir primenančio Italiją, panaudokite Sinnermann kakavą. Reikės:

  • 200g migdolų,
  • Citrinos (su žievele),
  • 120g sviesto (geriau ištirpdyto),
  • 400g miltų,
  • ½Pck. kepimo miltelių,
  • vanilinio cukraus,
  • 200g cukraus,
  • (1 š. Sinnerman kakavos šokoladiniam biskvitui gauti)
  • 3 kiaušiniai

Pirmiausia, įkaitiname keptuvę ir paskrudiname migdolus (sausoje keptuvėje, be aliejaus). Citrinos žievelę tarkuojame ir sumaišome su kitais ingredientais, susmulkiname migdolus. Įkaitiname orkaitę 175°C. Šiam kepimui prireiks dviejų skardų (galima kepti per du kartus, jei turite tik vieną), kurias padengiame kepimo popieriumi. Miltais išteptomis rankomis, kad tešla neliptų, suformuojame keturis ritinius ir dedame kepti į orkaitę pusvalandžiui. Iškepusį biskvitą pjaustome ir dedame atgal į orkaitę dar dešimčiai minučių, jog kepinys apdžiūtų. Skanaus!



3. Šokoladinė Kalėdinė duona

Su speltos ir rugių raugu. Gabalėlis po gabalėlio kvepiantis šokoladine pagunda, sukurta mūsų kakavos profesionalo. Nors šis kepinys reikalauja laiko – jis tikrai to vertas! Kakavos šokoladinis skonis puikiai dera su išskirtiniu ir stipriu duonos skoniu. Išmėginkite. Reikės (vienam kepaliukui duonos):

RAUGUI:

  • 275g rugių miltų,
  • 275g vandens (50°C),
  • 55g raugo,
  • 6g druskos.

DALIAI TEŠLOS:

  • 55g speltos miltų,
  • 55g vandens,
  • 06g šviežių mielių.

DUONOS TEŠLAI:

  • Raugo tešlos,
  • Kita dalis tešlos,
  • 220g rugių miltų,
  • 80g vandens (45°C),
  • 60g BecksCocoa Criollo
  • 10g kokoso cukraus (ar paprasto),
  • 7g druskos.

Sumaišykite visus ingredientus skirtus raugui ir palikite tešlą šiltai 12-16 valandų. Tuomet pagaminkite antrąją dalį tešlos (su speltos miltais) ir, taip pat, palikite ją iškilti 12-20 valandų. Po to, kai tešlos iškils, suminkykite jas ir likusius ingredientus. Šiam receptui net labai reikia kantrybės, nes suminkius tešlą, reikės vėl palikti ją šiltai 30 minučių. Tešlą formuokite apvalios formos ir dėkite į kepimo formą. Iš pradžių duoną kepame žemoje temperatūroje – 20-22°C – apie valandą. Kitas 50 minučių įjunkite garų funkciją, baigdami 250°C ir sumažindami kepimą iki 210°C. Kai duona atvės, galite pjaustyti ir mėgautis. Skanaus!

4. Pomidoriukai Chill Bill

Griliuje kepti pomidoriukai taps skanesni ir išskirtiniai, jei pamėginsite juos marinuoti su vanile ir BecksCocoa Chill Bill kakava. Reikės (dviems porcijoms):

  • Vienos ar dviejų šakelių mažų pomidoriukų,
  • 1 š. BecksCocoa Chill Bill,
  • Česnako (pjaustyto),
  • 2–3 š. alyvuogių aliejaus,
  • Vanilės pastos,
  • Čiobrelio,
  • Rozmarinų,
  • Raudonėlio,
  • Druskos.

Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus pomidoriukus, gausite marinatą. Ant folijos sudėkite pomidoriukus su šakelėmis ir iš folijos išlankstykite laivo formos dubenį (kad galėtume supilti marinatą). Užpilkite marinatą ant pomidoriukų ir padėkite juos su folija ant griliaus. Kepkite kol apskrus, pabarstykite druska. Skanaus!

5. BROWNIE

  • 4 š. + 1 v. š. BecksCocoa Sinnerman,
  • 1 skardinė raudonųjų pupelių,
  • 200 ml kokosų-ryžių pieno,
  • 16 datulių (maždaug 125g),
  • 180 g smulkintų riešutų (pvz., graikinių),
  • 3 š. kokoso aliejaus,
  • 2 š. sojos jogurto.

Įkaitiname orkaitę 200° C (su oro cirkuliavimo funkcija). Sutriname iki vientisos tešlos masės pupeles, datules, kokosų-ryžių pieną ir 4 šaukštus BecksCocoa Sinnerman kakavos (tešla turėtų atrodyti kaip kremas). Sumaišome 420 g anksčiau gautos masės su riešutais ir kokosų aliejumi. Likusią masę maišome su jogurtu ir likusių šaukštu kakavos. Gautu kremu ištepame kitą tešlos dalį, po to, kai ją sukrečiame į kepimo formą / indą. Brownie uždengiame aliuminio folija ir dedame kepti. Po dešimties minučių, sumažiname orkaitės karštį iki 150° C ir kepame dar 15 minučių. Išjungiame orkaitę, nuimame foliją, tačiau paliekame pyragą karštoje (bet išjungtoje) orkaitėje dar 20 minučių. Pyragui atvėsus, galime jį pjaustyti ir mėgautis šokoladiniu skanėstu. Skanaus!

6. Veganiškas šokoladinis SMOOTHIE

Kas galėtų būti geriau nei šokoladinio skonio kupinas supermaistas arba kitaip – šokoladinis smoothie, kuris puikiai tiks tiek veganams, tiek visavalgiams. Skanu ir sveika! Reikės (vienam gėrimui):

  • 500ml augalinio pieno
  • 1 š. Maca miltelių,
  • 2-3 š BecksCocoa Criollo
  • 1 a.š. cinamono,
  • 2-3 š. kanapės sėklų (maltų),
  • 1 a. š. vanilės,
  • 5-6 datulių (vidutinio dydžio),
  • Žiupsnelio muskato,
  • 1 š. anakardžių masės (nebūtina),
  • Keleto ledukų.

Šiam kokteiliui Jums prireiks blenderio (tam, kad susimaltų ledukai ir ne taip stipriai jaustųsi kanapių sėklų skonis). Jei nesinori atšaldyto gėrimo, ledukų galima ir nedėti. Skanaus!

7. Šokoladinis kavos gėrimas

Puikus užtaisas pradėti rytą. Galite išmėginti tiek šiltą, tiek šaltą, abi opcijos praskaidrins Jūsų dieną. Ilgą laiką vadinome tai BecksCocoa Frappé, tačiau, kadangi ledukai lieka ne sumalti, o tiesiog atšaldo gėrimą kaip kavos kokteilis, pervadinome jį į kavos gėrimą. Kita vertus, jei turite blenderį, lengvai pasigaminsite ir graikiškąją frappé. Reikės (vienam gėrimui):

  • 2 š. BecksCocoa (Nude ar bet kurios kitos rūšies),
  • 150ml pieno,
  • 3-5 ledo kubeliai,
  • 1 esspreso.

Kakavą sumaišome su pienu (galima ir rankiniu būdu), supilame espresso. Į stiklinę dedame ledukus ir lėtai supilame kavos kokteilį. Vuolia! Skanaus!

Pateikėme kelis receptus, su kuriais galite atskleisti visais kitokius kakavos poskonius… Nepamirškite pagardinti savo kulinarinių patiekalų su BecksCocoa kakava, kadangi ji ne tik skani, bet ir naudinga sveikatai!


Saugus atsiskaitymas

Visi atsiskaitymai šifruojami 128-bit AES kodavimu

Kokybiškas aptarnavimas

98% užsakymų įvykdomi per 1 darbo dieną arba mažiau

Nemokamas pristatymas

Visiems užsakymams, kai
krepšelio suma virš € 20

Gera produkcija

Kviečiame rinktis iš mūsų plataus prekių asortimento