Espresso vs juoda kava – amžinas diskusijos klausimas, kurioje iš jų iš tiesų yra daugiau kofeino? Jei kofeinas būtų lenktynininkas, espresso būtų starto raketa, juoda kava – maratonininkas. Na, o jei dar įterpsime daugelio mėgstamą kapučino… jis tiesiog mėgautųsi procesu ir lėtai gurkšnotų savo putotą gėrimą. Bet kuris iš jų laimi pagal stiprumą? Espresso – […]
Tinklaraštis
Pipirų ekspedicija Vietname: kodėl iš tiesų kyla kavos kainos? VIDEO
The Mood Pipirų ekspedicija Vietname – 3-ioji laida. Keliaujant po pipirų plantacijas viena aišku – visada nutiks kas nors netikėto. Naujos pažintys, keistos tradicijos ir netikėti atradimai garantuoti. Šįkart – kaučiukmedžių giraitės ir ekologiški pipirų ūkiai. Bet kaip ten kovojama su kenkėjais? Arabika karaliauja, bet ar tikrai Robusta tokia bloga? Vietnamas augina kavą tonomis – […]
Jūros druskų karalienės: Fleur de Sel ir pilkoji druska
Fleur de Sel ir pilkoji jūros druska yra dar vienas Prancūzijos pasididžiavimas, po garsių vynų, sūrių ir kitų delikatesų. Šios išskirtinės druskos vis dar yra renkamos rankomis, išlaikant senovinius metodus, kurie nepakito šimtmečius Bretanės regione, Prancūzijoje. Kuo jos skirtingos ir kurią rinktis? Fleur de Sel – „druskos gėlė“, verta prabangos Kuo ypatinga Fleur de Sel? […]
Juodųjų pipirų galia sveikatai: ne tik skanūs, bet ir vertingi
Juodieji pipirai, kilę iš sanskrito žodžio pippali, kadaise jie vadinti juoduoju auksu. Šis prieskonis turi vieną ilgiausių ir spalvingiausių prieskonių istorijų pasaulyje. Juodieji pipirai gali ne tik pagerinti jūsų patiekalų skonį, bet turi ir daugybę sveikatai naudingų savybių. Pipirai ir sveikata: kaip tai susiję? Juodieji pipirai naudingi sveikatai dėl savo biologiškai aktyvių junginių, iš kurių […]
Kaip skaniai iškepti anties krūtinėlę ir kokius pipirus naudoti?
Kepta anties krūtinėle jūsų namų virtuvėje gali niekuo nenusileisti restoranų šedevrams. Rinkitės kokybišką antieną ir kokybiškus prieskonius. Su šiuo receptu nepavykti neįmanoma ir tai gali tapti vienu iš mėgstamiausių patiekalų, jei iki šiol taip nebuvo. Bet apie viską nuo pradžių. Gaminimo eiga 4. Apvertus krūtinėles prikraunu daug česnako skiltelių ir kepu kartu BE prieskonių, tam, […]
Ekologiška Criollo kakava: ir kasdienai, ir kakavos ceremonijoms
Criollo kakava, dar vadinama „karališka kakava,” yra viena rečiausių ir vertingiausių kakavos rūšių pasaulyje. Šiandien ji išlieka vertinama dėl savo unikalios skonių paletės bei maistinių savybių. Istorijos pėdsakais Criollo kakava turi gilias istorines šaknis. Senovės civilizacijos, tokios kaip majai ir actekai, vertino šią kakavą už jos unikalų skonį ir sveikatingumą. Jie naudojo ją tiek ritualuose, […]
Kavos laukia sunkūs laikai arba ką reiškia naujasis ES reglamentas?
Europos Sąjungos naujasis reglamentas (ES) 2023/1115 dėl produktų, nesusijusių su miškų kirtimu, įsigaliojo 2023 m. birželio mėn. Jo tikslas – kovoti su pasauliniu miškų kirtimu, užtikrinant, kad prekės, parduodamos arba eksportuojamos iš ES, nebūtų susijusios su neseniai iškirstais miškais. Šis reglamentas taikomas pagrindinėms prekėms, įskaitant kavą, galvijus, kakavą, soją, palmių aliejų ir medieną. Nuo 2024 […]
The Mood Eurotrip I dalis. Pipirų festivalis
Birželio pabaigoje aplankę sūrininkus Austrijoje, pajudėjome link Prancūzijos. Su nuotykiais panakvojome Dižone, garstyčių sostinėje, ir atvykome pas bičiulius į Tours miestą švęsti PIPIRŲ. Keturios dienos nuolatinio bendravimo nuo ryto iki nakties ir net iki paryčių. Bendravimo tiek, kad sunku atsiplėšti nuo kompanijos ir eiti miegoti. Pokalbiai skanūs, o nauji sutikti žmonės, dabar jau bičiuliai. Grįžkime […]
Apie pipirus Žinių radijo eteryje: kviečiame klausytis
Pipirai mums reiškia žymiai daugiau – tai ne tik prieskonis, jų dėka atsiveria nauji ir spalvingi pasaulio ir kultūrų klodai, jie mus suveda su pačiais įdomiausiais žmonėmis visame pasaulyje. Kviečiame klausytis laidos „Sotūs ir laimingi“, joje susipažinsite su mumis, jei tik dabar atradote THE MOOD bei sužinosite aibę negirdėtų faktų apie prieskonius, kuriuos kasdien naudojame […]
Skaniausias naminis pomidorų padažas – apsilaižysite pirštus
Turbūt nepaneigsite, jog viena ryškiausių vasaros žvaigždžių yra šviežutėliai pomidorai. Kad jų tikro skonio nepamirštumėme ištisus metus dalinamės naminio pomidorų padažo receptu, kuris mūsų komandos gretose kasmet yra numeris vienas. Šią gardžią tyrę pasigaminsite labai paprastai, pasiseks ir tiems, kurie niekada nieko panašaus dar negamino, nes sugadinti šio padažo tiesiog neįmanoma. Jis puikiai tiks troškiniams, […]