Prieskonių mišinys Ratatouille – šis subtilus žolelių ir prieskonių mišinys, pagyvintas kaffir laimo citrusine gaiva, – tarsi slapta virėjo formulė, suteikianti jūsų patiekalams tą nenusakomą Provanso aurą. Vos vienas žiupsnis, ir daržovių troškiniai, apkepai, sriubos ar mėsos patiekalai įgauna gilesnį skonį bei elegantišką gaivumą.
Kas sudaro Ratatouille mišinį?
Tai elegantiškas raudonėlio, baziliko, kaffir laimo, česnako, kalendros ir kumino derinys. Kiekvienas komponentas prisideda prie aromatinės simfonijos: bazilikas suteikia švelnumo, kuminas – gilumo, o kaffir laimas – netikėtą gaivos akcentą.
Kur naudoti?
Klasikiniuose daržovių troškiniuose ir apkepuose
Pomidorų sriubose bei daržovių kremuose
Daržovių pyraguose ar picos padažuose
Ant įdarytų pomidorų, cukinijų ar paprikų
Žuviai ir vištienai marinuoti, kai norisi Viduržemio poskonio
Kaffir laimas – paslapties ingredientas
Šis citrusas, kilęs iš Indonezijos Sunda salų, dar XVIII a. Pierre’o Poivre buvo atvežtas į Indijos vandenyną, o XIX a. jau spindėjo Europoje. Šiandien jo aromatas žinomas kiekvienam virtuvės entuziastui – intensyvus, verbenos, laimo ir šiek tiek cinamoniškas, jis suteikia patiekalams išskirtinį charakterį.
Ratatouille istorija – nuo kaimo troškinio iki „Michelin žvaigždės“ statuso
Ratatouille gimė XVIII a. Provanse kaip paprastas daržovių troškinys, tačiau laikui bėgant tapo Viduržemio virtuvės ikona. Šlovės viršūnę jis pasiekė 2007 m., kai animacinis filmas „Ratatouille“ parodė, kad net paprasčiausios daržovės gali sukurti šedevrą. Kas galėtų pamiršti pagrindinį veikėją Rémy, kuris iš kuklių ingredientų pagamino patiekalą, sušildžiusį net griežčiausio kritiko širdį?
Nuo tada ratatouille nebeatrodo tik „daržovių troškinys“. Jis tapo laisvės, kūrybos ir kulinarinės vaizduotės simboliu.
Kilmės šalis: Prancūzija
Gali būti alergenų pėdsakų: salierai, sezamas, garstyčios, riešutai.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.