Kakavos pupelės žinomos dėl savo puikios maistinės vertės, antioksidacinių savybių ir sveikatai naudingų medžiagų, nes jose yra flavonoidų ir polifenolių. Jos laikomos supermaistu, nes yra antioksidantai, magnio, kalio šaltiniai, jose gausu skaidulų.
Šios kakavos pupelės yra kilusios iš Peru ir daugiausia auginamos San Martino, Amazonės, džiunglių regionuose, taip pat Ajakučo, Junino ir Kusko vietovėse.
Kakavos pupelės – tai kakavos vaisiaus sėklos, kurios, nuėmus derlių, fermentuojamos ir kruopščiai džiovinamos, kad būtų išsaugotos maistingosios medžiagos ir stiprus skonis.
Kakavmedis gali užaugti iki 10 metrų aukščio ir mėgsta augti pavėsyje. Šis medis išaugina mažyčius, vos 1 cm dydžio žiedus, kuriuos apdulkina skruzdėlės. Po 5-6 mėnesių šie maži žiedeliai virsta beveik 20 cm ilgio kakavos ankštimis, kuriose būna iki 50 kakavos pupelių. Kai raudonos ankštys tampa oranžinės, o žalios – geltonos, ateina derliaus nuėmimo metas. Pupelės ištraukiamos iš ankščių – tai vadinama lukštenimu.
GALIMI ALERGENŲ PĖDSAKAI
salierai, sezamas, garstyčios, riešutai
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.