Prieskonių mišinys „Kefta” TERRE EXOTIQUE, 60 g.

 7.30 PVM

Šis rytietiškų prieskonių mišinys yra puikus ingredientas jūsų pačių gamintiems Kefta mėsos kukuliams.

Turime

Nepikantiški, šilti ir apvalūs paprikos natų tonai suteikia mišiniui charakterio ir išskirtinį skonį. Papildytas česnako ir imbiero, kurie suteikia šiek tiek gyvybingumo, Kefta mišinys yra tiesiog nepaprastai skanus.

Kefta reiškia patiekalą, sudarytą iš mėsos kukulių, pagamintų iš smulkintos mėsos. Šis tradicinis patiekalas kilęs iš Šiaurės Afrikos ir Vidurio Rytų. Kai kurios legendos teigia, kad jo kilmė yra Alžyre, kur jis vadinamas Kofta Hassan Pacha. Šis patiekalas, ypač patiekiamas per Ramadaną, susideda iš Kefta kukulių, uždengtų gratinuotais bulvių košė.

Kokie prieskoniai sudaro Kefta mišinį iš Terre Exotique?

Česnakas, kurio botaninė pavadinimas yra Allium sativum, priklauso lelijos šeimai. Šis daugiamečių augalas susideda iš svogūno, sudaryto iš skiltelių, apvytų membranomis. Česnakas gali užaugti iki vieno metro aukščio. Paprika, naudojama šiame Kefta mišinyje, kilusi iš Zitavos regiono Slovakijoje, kuris yra šiauriausia Europos gamybos zona. Šio augalo botaninė pavadinimas yra Capsicum annuum, ir jis priklauso naktinių šeimai, kaip ir pipirai bei čili pipirai.

Paprika Slovakijoje tradiciškai auginama jau daugiau nei 100 metų. Paprika, dar žinoma kaip saldus pipiras, kilusi iš Kolumbijos ir pietinės JAV.

Mūsų indų imbieras derinamas rankomis. Šis tropinis daugiamečių augalas, kurio botaninė pavadinimas yra Zingiber officinale, pasirodo kaip gumbas. Šis rizomas priklauso tai pačiai botanikos šeimai, kaip ir kardamonas, ciberžolė bei etiopinė Kororima: zingiberaceae šeimai. Indų augalas, augdamas 10 mėnesių, gali pasiekti iki 1 metro aukštį, tačiau kulinarijoje naudojama iš tikrųjų yra po žeme esanti dalis, šaknis, dar vadinama rizomu. Imbierui tinkamai augti reikalingas didelis karštis. Europoje jo auginti savo sode neįmanoma.

Kmynai, kurių botaninė pavadinimas yra Cuminum cyminum, priklauso apiaceae šeimai, kaip ir petražolės. Kilmės iš Artimųjų Rytų, daugiausia auginami Viduržemio jūros baseine, kmynai iš pradžių buvo naudojami kaip rūkyti prieskoniai, vėliau juos ėmė naudoti patiekalams gaminti. Augalas užauga iki maždaug 30 cm aukščio. Sėklos skinamos, kai jos sunokusios, rugsėjį arba spalį. Po derliaus nuėmimo stiebai džiovinami saulėje dvi ar tris dienas, o tada mušami, kad atskirtų sėklas, kurios yra tos žinomos kmynų sėklos, kurias naudojame gaminant maistą.

Juodieji pipirai iš Madagaskaro botaniškai žinomi kaip Piper nigrum. Tai kopiančio vynmedžio, priklausančio piperiaceae šeimai, vaisius. Jie auga ant medžio su šiurkščiu ir įtrūkusiu žievės paviršiumi, kuris palengvina jo kilimą, dažnai iki keturių metrų aukščio. Piper nigrum reikalauja tropinio klimato su aukšta šiluma ir drėgme, taip pat šviesos ir šešėlio kaitos, kad tinkamai augtų. Po derliaus nuėmimo apdorojimas suteiks pipirams galutinę spalvą ir skonį.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.