Juodieji Kosta Rikos pipirai suteiks visiems valgiams subtilaus aštrumo ir gilumo. Kosta Rikos virtuvėje juodaisiais pipirais dažniausiai gardinami tradiciniai patiekalai.
Šie juodieji pipirai išsiskiria dideliu dydžiu, sodria juoda spalva ir ilgai išliekančiu skoniu. Skleidžia medienos ir grybų aromatą.
Jie auginami laikantis ekologinės žemdirbystės principų šiaurinėje Kosta Rikos dalyje, Heredijos provincijoje. Tai vienas iš biologiškai įvairiausių Kosta Rikos regionų. Sklypai išsidėstę 37 m aukštyje virš jūros lygio, lygiame reljefe, kuriame vyrauja drėgnas klimatas (per metus iškrenta iki 3 874 mm kritulių). Regione gausu galingų ir vingiuotų upių, jį supa pirmykščiai miškai, gausu gyvūnijos ir augalijos.
Šiltas klimatas, didelė drėgmė, vulkaninis dirvožemis bei aukštis, dėl kurio pipirų augalai patiria daugiau streso, lemia tam tikrų junginių gamybą, kurie dar labiau paįvairina ir taip turtingus šio pipiro skonius bei aromatus.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.