Iš prieskoninių uogų išsiskiria kepintų migdolų ir minkštų vaisių aromatas.
Puikiai tinka su:
- keptuvėje kepta foie gras.
- triušienos terinu.
- karčiojo šokolado padažu
- jautienos troškiniu su morkomis.
- šokoladiniai mėtų desertai.
Būkite atsargūs, kad gamindami šokoladą jo neperkaitintumėte, nes dėl to jis gali tapti kartus.
Actekų pipirai! Prieskonių uogos – tai džiovinti Pimenta dioica – medžio, kuris gali užaugti iki 30 metrų aukščio – vaisiai. Šis medis kilęs iš Meksikos ir Kubos, Haičio bei Jamaikos salų. Per šimtmečius prieskoninių žolelių uogos buvo introdukuotos ir auginamos Barbadose, Hondūre, Gvatemaloje ir Brazilijoje. Actekai pirmieji prieskoninių augalų uogas pradėjo naudoti kaip prieskonius (šokoladui pagardinti) ir balzamavimui.
Į Europą prieskoninių žolelių XVI a. atvežė ispanai. Kai 1655 m. anglai užkariavo Jamaiką, jie perėmė ir prekybą prieskoniniais augalais, todėl jie dar vadinami „angliškais prieskoniais”. XVII a. jūreiviai jį naudojo mėsai ir žuviai ilgose kelionėse konservuoti. Kristupas Kolumbas, radęs jį ekspedicijos metu, pavadino jį „Jamaikos pipirais”, nes manė, kad tai pipiras (Piper nigrum).
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.