Ožragės sėklos TERRE EXOTIQUE

 6.80 12.00 PVM

Tai vienas iš pagrindinių prieskonių naudojamų karyje ir Šiaurės Afrikoje itin populiariame prieskonių mišinyje Raz el Hanout. Norint išgauti geriausią skonį ir aromatą ožragės sėklas rekomenduojama šiek tiek paskrudinti prieš malant ar grūdant. Naudokite jas troškintos vištienos patiekaluose, lęšių ir daržovių troškiniuose arba užpiluose, kaip tai daro egiptiečiai.

Etiopijoje ožragės sėklos naudojamos garsiąjame Doro Wat vištienos troškinyje, patiekiamame su midumi, kietai virtais kiaušiniais ir Berbere prieskonių mišiniu.

Ožragė yra kildinama iš Vakarų Azijos ir Pietų Europos. Ji jau tūkstančius metų yra auginama Indijoje ir Egipte. Botaninis ožragės pavadinimas Trigonella foenum-graecum nurodo į trikampę šių sėklų formą (trigonella), o foenum-graceum reiškia „graikišką šieną“. Šis pavadinimas kilęs iš laikų, kuomet romėnai importuodavo ožragę iš Graikijos, kaip pašarą gyvuliams.

Šios ožragės sėklos iš Etiopijos suteiks neįtikėtino skonio vištienos ir paukštienos patiekalams, lęšių ir daržovių troškiniams. Rekomenduojama šias sėklas prieš malant šiek tiek paskrudinti keptuvėje arba išmirkyti vandenyje.

Sudedamosios dalys

Ožragės sėklos

Kilmės šalis

Etiopija

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Papildoma informacija

Svoris 0.05 kg
Išmatavimai N/A
Kiekis

50 g, 500 g

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.