Kokosų žiedų cukrus jau kuris laikas naudojamas Vakarų pasaulyje, kaip sveika alternatyva baltąjam cukrui.
Jis pasižymi naudingų mineralų gausa ir itin žemu glikemijos indeksu (apie 35) – beveik perpus mažesniu nei raudonųjų ar baltųjų cukranendrių cukruje.
Pietryčių Azijos šalyse šis cukrus yra itin populiarus ir naudojamas nuo itin senų laikų. Išgaunamas iš kokoso palmių žiedų nektaro. Žiedų derliaus nuimamas vietinių kaimo gyventojų, laikantis per amžius susiformavusių tradicijų, kurios nekito per šimtmečius.
Cukrus gaminamas tik natūraliu būdu, be papildomų priedų ar konservantų. Šio cukraus gamybos metodas yra itin panašus į Kambodžos palmių cukraus gamybos būdą. Žiedų surinkėjai lipa į aukštus palmių medžius ir rankomis renka kokoso palmių žiedus, kurių nektaras yra surenkamas į iš bambuko stiebų pagamintus kibirėlius.
Vėliau nektaras garinamas iki kol pasiekiama melasos konsistencija. Melasai sukietėjus cukrus susmulkinamas iki miltelių konsistencijos naudojant akmens trintuvę.
Indonezija, o konkrečiau Centrinė Java, yra žinoma, kaip pagrindinis šio itin brangaus cukraus gamybos regionas. Šis cukrus su saldžiu kokoso palmės žydėjimo aromatu primena neįpareigojančius šokolado su subtiliais migdolų ir lazdyno riešutais aromatus iš vaikystės.
Tai itin švelnaus skonio cukrus, kuris palieka itin malonų karamelės ir vos juntamą pipirų skonį ant liežuvio galiuko. Šis cukrus idealiai tinka su šviežiais ir lengvais desertais, vaisiais, ledais ar šviežiai spaustose sultyse. Šį cukrų rekomenduojama naudoti deserto gamybos pabaigoje, tačiau jo tekstūra leis cukrų lengvai sumaišyti ir su kitais ingredientais.
Sudedamosios dalys
Kokoso žiedų cukrus
Grynasis kiekis
210 g.
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.