Kinų žvaigždinis anyžius arba badianas kilęs iš Illicium verum medžio vaisių, auginamų keturiose Kinijos provincijose: Fujian, Guangdong, Guangxi ir Yunnan. Jo kiniškas pavadinimas „Badjiao“ pažodžiui reiškia „aštuoni ragai“.
Kinijoje šis prieskonis tradiciškai naudojamas visiems užpilams arba sumalamas ir naudojamas tradiciniame kiniškame 5 prieskonių mišinyje. Žvaigždinį anyžių arba kinišką pankolį į Europą XIV amžiuje įvežė Marco Polo.
Viduramžiais jį buvo itin sunku gauti. Jis buvo labai paklausus ir labai brangus. Tik poto kai renesanso laikais anyžių importavo anglai, jis tapo plačiai naudojamas visoje Europoje. Žvaigždinis anyžius Kinijoje renkamas du kartus per metus nuo balandžio iki spalio mėn.
Visi gamybos etapai atliekami rankomis. Žvaigždinis anyžius turi stipresnį anyžiaus skonį nei žaliasis. Jis gali būti naudojamas visas, sumaltas arba sutrintas, kad pagardintų užpilus, arbatas, padažus, sultis ir marinatus. Sutarkuokite jį ant savo desertų, ant grotelių keptos jautienos, keptuvėje keptų daržovių ir žuvies, kad jūsų patiekalai įgautų kūrybiškumo!
Sudedamosios dalys
Illicium verum
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Papildoma informacija
Gamintojas: Terre Exotique
Kilmės šalis: Vietnamas
Prekės ženklo šalis: Prancūzija
rasa1003 (įsigijo produktą) –
Nuostabus kvapas!