Kadagio uogos TERRE EXOTIQUE, 40 g.

 5.20 PVM

Kadagio uogos pasižymi rūgščiu ir sodriu skoniu bei yra plačiai naudojamos Šiaurės šalių virtuvėje. Šios uogos praturtins daržovių ar mėsos troškinius, suteiks ypatingo aromato rauginant kopūstus bei suteiks ypatingą skonį ruošiant žvėrienos ar vištienos alaus padaže patiekalus.

Turime

Kadagio uogos yra salsvo ir švelnaus skonio. Jos puikiai tinka ruošiant žvėrienos patiekalus, ant grotelių keptą mėsą ir jos marinatus, raugiant kopūstus ar gaminant ypatingą troškintą avieną raudonojo vyno padaže. Negrūstos kadagio uogos pasižymi atsparumu aukštai kepimo temperatūrai bei išskiria maloniai aštrų kvapą. Skandinavijos šalių virtuvėje kadagio uogos yra itin populiarios kiaulienos patiekaluose.
Šios sunokusios melsvai violetinės uogos auga ant Juniperus communis kadagio krūmo Pietų Europoje, daugiausiai Albanijos ir Kroatijos teritorijoje, taip pat Šiaurės Afrikoje, Šiaurės Amerikoje bei Azijoje. Kadagio uogos naudojamos jau tūkstančius metų. Babiloniečiai, egiptiečiai ir Šiaurės Amerikos indėnai šias uogas naudojo ritualinėse apeigose, medicinoje ar tiesiog kaip prieskonius kulinarijoje. Graikai šias uogas dedikavo Olimpo Dievui Hermiui. Romėnai kadagio uogas naudojo kaip pakaitalą pipirams, kadangi šios buvo pigesnės, panašiai apvalios ir kiek aštrokos.
Rekomenduojame šias kadagio uogas naudoti grūstas.

Sudedamosios dalys

Kadagio uogos.

Kilmės šalis

Albanija

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rodyti atsiliepimus tik Lietuvių (0)

Būkite pirmi atsiliepę apie "Kadagio uogos TERRE EXOTIQUE, 40 g."

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *