Kadagio uogos yra salsvo ir švelnaus skonio. Jos puikiai tinka ruošiant žvėrienos patiekalus, ant grotelių keptą mėsą ir jos marinatus, raugiant kopūstus ar gaminant ypatingą troškintą avieną raudonojo vyno padaže. Negrūstos kadagio uogos pasižymi atsparumu aukštai kepimo temperatūrai bei išskiria maloniai aštrų kvapą. Skandinavijos šalių virtuvėje kadagio uogos yra itin populiarios kiaulienos patiekaluose.
Šios sunokusios melsvai violetinės uogos auga ant Juniperus communis kadagio krūmo Pietų Europoje, daugiausiai Albanijos ir Kroatijos teritorijoje, taip pat Šiaurės Afrikoje, Šiaurės Amerikoje bei Azijoje. Kadagio uogos naudojamos jau tūkstančius metų. Babiloniečiai, egiptiečiai ir Šiaurės Amerikos indėnai šias uogas naudojo ritualinėse apeigose, medicinoje ar tiesiog kaip prieskonius kulinarijoje. Graikai šias uogas dedikavo Olimpo Dievui Hermiui. Romėnai kadagio uogas naudojo kaip pakaitalą pipirams, kadangi šios buvo pigesnės, panašiai apvalios ir kiek aštrokos.
Rekomenduojame šias kadagio uogas naudoti grūstas.
Sudedamosios dalys
Kadagio uogos.
Kilmės šalis
Albanija
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.