Džiovinti šalavijų lapai yra aromatingi, skleidžiantys medienos, žemės ir šiek tiek kamparą primenantį aromatą su subtiliomis mėtos ir eukalipto natomis.
Užpilti šie lapai išskiria eterinius aliejus, kurie sustiprina jų aromatinį profilį, sukurdami išskirtinę pojūčių patirtį. Kulinarijoje šalavijas dažnai naudojamas mėsos, paukštienos ir žuvies patiekalams gardinti, taip pat padažams ir sriuboms. Galite ištirpinti sviestą ir jame lengvai pakaitinti šalavijo lapelius – tobulas pagardas makaronams!
Jo pavadinimas kilęs iš lotyniško žodžio „salvia“, konkrečiai iš veiksmažodžio „salvere“, reiškiančio „gydyti“. Augalas taip pat buvo vadinamas „salvia salvatrix“, nurodant jo gydomąsias savybes. Nuo senų laikų ši žolelė buvo siejama su ilgaamžiškumu. Vietiniai Amerikos gyventojai šalaviją naudojo kaip smilkalus savo ritualuose, nes buvo tikima, kad, sudegintas, jis turi haliucinogeninių savybių.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.