Prancūziški sausainiai su sūriu ir juodosiomis alyvuogėmis – lengvi, traškūs prancūziškos sluoksniuotos tešlos skanėstai, užpildyti naminiu juodųjų alyvuogių įdaru. Šios gurmaniškos „širdelės“ (klasikiniai prancūziški palmiers) kepamos iki tobulai traškios tekstūros, o jų viduje slypintis alyvuogių kremas suteikia pikantiško, subtiliai sūraus skonio. Sūrio natomis praturtinta tešla tirpsta burnoje, palikdama elegantišką Viduržemio regiono akcentą.
Šio tipo sausainiai „palmier“ – tai tradicinis prancūziškas konditerijos gaminys iš sluoksniuotos tešlos, paplitęs nuo XIX a. Nors klasikinė jų versija saldi, šiandien kulinarijoje paplitę ir sūrieji palmiers, ypač su sūriu, žolelėmis ar alyvuogėmis. Alyvuogių įdaras yra moderni, gurmaniška interpretacija, kuri puikiai dera prie prancūziškos tešlos lengvumo.
Gardžios širdelės pasižymi švelniai sūriu, sodriu skoniu, kuriame dera juodųjų alyvuogių intensyvumas, subtilus sūrio kremiškumas, purios, lengvos sluoksniuotos tešlos traškumas.
Aromatas – Viduržemio jūros virtuvei būdingas: alyvuogiškas, lengvai pikantiškas, bet ne dominuojantis.
Prancūziški sausainiai su sūriu ir juodosiomis alyvuogėmis yra itin universalūs ir puikiai tinka aperityvui prie vyno ar putojančio gėrimo, užkandžių lėkštėms kartu su tapenada, humusu ar sūriais, prie sriubų ir salotų, suteikiant papildomo traškumo ir skonio, kaip gurmaniškas užkandis svečiams, piknikams ar vaišėms, kai norisi kažko elegantiško, bet lengvai patiekiamo.
Sudėtis: Svogūnai, juodieji pipirai, dažiklis: E160c (Natūralus oranžiniai raudonos spalvos augalinis dažiklis iš paprikų)
Alergenai: Glitimas, pienas.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.