Fleur de sel druska iš Ile de Re susidaro dėka druskos augintojų patirties ir idealaus pakrantės klimato, kuriame daug saulės ir vėjo. Ant druskos tvenkinių paviršiaus susidaro plona baltų kristalų plutelė, kai vanduo garuoja dėl saulės ir jūros gaivos. Jei fleur de sel nesurenkama paviršiuje, naktį ji nusileidžia į druskos tvenkinio dugną ir kristalizuojasi, tapdama rupia jūros druska.
Šiuos rinkimo būdus taiko druskos augintojai, kurie nustato, kokio smulkumo bus fleur de sel. Druskos augintojai druską renka specialiu mediniu grėbliu, kruopščiai ir kvalifikuotai. Ši Rė salos fleur de sel druska yra surinkta rankomis!
Prancūzijos pakrantės perlas – Rė sala – iš pradžių buvo 4 salos, kurios laikui bėgant susijungė į vieną. Už savo šlovę ji dėkinga druskos gamybai.
Pirmosios sūrios pelkės Rė saloje atsirado XIII amžiuje. XIX a. druskos gamyba siekė 3,7 hektarų, o tai sudarė kiek daugiau nei 15 % salos ploto. Fleur de sel yra sena salos žemdirbystės dalis kartu su bulvėmis ir vynuogynais.
Ši druska sužavės visus jūsų kasdienius patiekalus!
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.