Alpių kalnų sūriai gimsta tyrame gamtos lopšyje, kur vešlias alpines pievas rupšnoja laisvai besiganančios karvės. Jų mityboje vyrauja tik šviežia žolė ganymo sezonu ir šienas iš tų pačių pievų žiemos metu. Jokių pramoninių pašarų karvės negauna, todėl pienas yra ypač švarus ir grynas – gimęs iš ypač turtingų alpių pievų, kuriose galima aptikti nuo 30 iki 50 rūšių skirtinų žolelių ir gėlių.
Tokiu tradiciniu ir saugomu būdu gaunamas pienas vadinamas Heumilch, šiuo principu gaunamo pieno ir gaminamų sūrių ūkių visoje Europoje nėra tiek daug – mažiau kaip 3%.
Toks ūkininkavimas užtikrina natūralų, švarų pieno skonį, kuriame atsispindi kalnų pievų žolelės, o iš jo gaminami sūriai išsiskiria turtingu aromatu ir subtiliu skonio gilumu.