Vytinta kiaulienos dešra su pikantiškais prieskoniais – tai rankų darbo vytinta kiaulienos dešra, kurios sudėtyje susilieja džiovinti pomidorai, kvapniosios žolelės, paprika ir svogūnai. Šis prieskonių mišinys įkūnija saulėtą pietų Europos charakterį – subtiliai ryškesnį, bet puikiai subalansuotą. Brandinimo metu prieskoniai giliai įsigeria į mėsą, suteikdami ryškų skonį ir sodrią spalvą. Nepastebėti šio gurmaniško kūrinio tiesiog neįmanoma!
Dešra gaminama tik iš aukščiausios kokybės ir vertingiausių kiaulienos dalių, kur kiekvienas gabalėlis apgaubtas natūraliu kiaulienos apvalkalu.
Vytinimo procesas trunka keletą savaičių, per kurias dešra lėtai bręsta, įgauna tvirtą tekstūrą ir aromatų pilną skonį. Kiekvienas kąsnis atskleidžia mėsingumą, švelnią riebalų tekstūrą ir charakteringą, bet ne per stiprų Viduržemio prieskonių poskonį.
Prancūzijoje vytintų dešrų gamyba – tai amatas su giliomis regioninėmis šaknimis, kur kiekvienas kraštas turi savitą skonio braižą, prieskonių derinius ir brandinimo tradicijas.
Vytinta mėsa nuo seno buvo ne tik maisto išsaugojimo būdas, bet ir bendruomenės švenčių, piknikų ir šeimos vaišių palydovas. Šiandien vytinta dešra – tai neatsiejama aperityvo kultūros dalis, mėgstama tiek gurmanų, tiek gerą skonį vertinančių žmonių.
Tai puikus pasirinkimas, jei ieškote:
– gurmaniško užkandžio svečiams,
– tikros pažibos piknikui,
– dovanos gurmanui,
– gardaus kąsnelio aperityvui su vyno taure.
Skanaukite plonai pjaustytą, skanaukite lėtai, kad atsiskleistų visi skoniai. Ragaukite vieną – ant šviežios duonos, ar su garstyčiomis, ar net medumi. Skonis kalba pats už save!
Laikymo sąlygos
Laikyti šaldytuve.
Sudėtis ir maistinė vertė
Sudedamosios dalys: kiauliena, prieskoniai, aromatinės žolelės ir danga su želatina, druska, laktozė, natūralus kiaulienos apvalkalas, dekstrozė, pomidorų milteliai, džiovintos daržovės, cukrus, natūralūs žolelių ir prieskonių ekstraktai, fermentai. Konservantai: E252, E250. Pagaminta naudojant 150 g kiaulienos 100 g galutinio produkto. Gali būti riešutų pėdsakų.
Vidutinės maistinės vertės per: | 100 g |
Energinė vertė, kJ | 1728 g |
Energinė vertė, Kcal | 416 g |
Riebalai | 29,6 g |
Riebalai, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 11,7 g |
Angliavandeniai | 6,5 g |
Angliavandeniai, iš kurių cukrų | 5,1 g |
Baltymai | 26,4 g |
Druska | 4,1 g |
Alergenai
Galimi riešutų pėdsakai.
Kilmės šalis
Prancūzija.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.