Vytinta kiaulienos dešra su pelėsiniu sūriu Bleu D’Auvergne – tai prancūziškas delikatesas, kuriame puikiai suderinta aukščiausios kokybės kiauliena ir pelėsinis sūris Bleu d’Auvergne.
Bleu d’Auvergne – prancūzų pasididžiavimas, sūris su charakteriu, gimęs iš Auvergnės kalnų. Kai jis susitinka su vytinta kiaulienos dešra, gaunasi tikra kelionė skonių pasaulyje.
Sodri mėsa susilieja su kreminiu, pikantišku sūrio intensyvumu, sukurdama skonį, kuris yra elegantiškas. Puikiai tiks užkandžiui su taure raudono vyno ar lėtam vakarui prie sūrių lentos.
2025 m. ši vytinta kiaulienos dešra apdovanota sidabro medaliu tarptautiniame konkurse, skirtame geriausiems vytintiems mėsos gaminiams.
Prancūzijoje vytintų dešrų gamyba – tai amatas su giliomis regioninėmis šaknimis, kur kiekvienas kraštas turi savo stilių, prieskonių derinius ir brandinimo subtilybes. Kiekviename iš jų vytinta mėsa buvo ne tik maisto išsaugojimo būdas, bet ir bendruomenės tradicija, lydėjusi šventes, piknikus ir šeimos susibūrimus.
Gamyba prasideda nuo kruopščiai atrinktos kiaulienos iš mažesnių, atsakingų ūkių. Naudojami tik natūralūs ingredientai: jūros druska, pipirai, žolelės, česnakas, vynas ar net trumai – priklausomai nuo receptūros. Dešros brandinamos tik natūraliai, tai padeda susiformuoti unikaliam pelėsiniam sluoksniui. Šis natūraliai saugo produktą ir prideda jam skonio gylio.
Sudėtis ir maistinė vertė
Sudedamosios dalys: kiauliena, mėlynasis pelėsinis sūris 3%, dengiamoji želatina, laktozė, natūralus kiaulienos apvalkalas, dekstrozė, džiovintos daržovės, aromatiniai augalai, prieskoniai, cukrus, natūralūs žolelių ir prieskonių ekstraktai, fermentai. Konservantai: E252, E250. ALERGENAI: RIEŠUTŲ pėdsakai.
Laikyti šaldytuve.
Vidutinės maistinės vertės per: | 100 g |
Energinė vertė, kJ | 1741 |
Energinė vertė, Kcal | 419 |
Riebalai | 33,3 g |
Riebalai, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 12,8 g |
Angliavandeniai | 2,7 g |
Angliavandeniai, iš kurių cukrų | 2,2 g |
Baltymai | 27,3 g |
Druska | 4,4 g |
Kilmės šalis
Prancūzija.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.