Nepakeičiamas japonų virtuvės prieskonis! Japonų kalba „Wasabi“ reiškia „kalninę piliarožę“, nes šie augalai atrodo itin panašiai. Wasabi milteliai gaunami tarkuojant daugiamečio augalo Eutrema japonicum šviežias šaknis. Šie prieskoniai tradiciškai naudojami japonų virtuvėje kaip milteliai arba pasta. Šis augalas auga Sachalino salos kalnų pakrantėse.
Mėgaukitės šių prieskonių gaiviomis ir pikantiškomis skonių natomis. Wasabi prieskoniai suteiks puikaus charakterio ruošiant troškintą menkę, šviežias daržoves, mišrainių padažus, sriubas, keptos triušienos ir vištienos patiekalus, keptą lašišą bei puikiai tiks su avokadais.
Kaip paruošti „Wasabi“ pastą: tiesiog sumaišykite nedidelį kiekį miltelių su keliais lašais sojos padažo!
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.