Šio prieskonių mišinio pavadinimas kilęs iš tradicinės, į žemę įkastos, tandūro molio krosnies naudojamos Šiaurės Indijoje ir Afganistane. Ši krosnis naudojama kepant naan duoną ir garsiąją tandoori vištieną. Indijoje kulinarija yra tikras menas, o receptai ir patirtis perduodami iš kartos į kartą, remiantis religinėmis tradicijomis, kurios suformavo tam tikrus kulinarinius papročius. Šis tirštai raudonas prieskonių mišinys su lengvu dūminiu ir sūriu skoniu yra tikras Indijos kulinarinis simbolis. Nors jis yra aštrus, tačiau ir gana lengvas bei švelnesnis nei Madras karis. Jis gaminamas iš maltos kalendros, imbiero, kardamono, česnako, raudonėlio, ožragės, kumino, cinamono, pipirų, čili pipirų, muskato riešutų, gvazdikėlių, kakavos, lauro lapų, garstyčių ir druskos. Šie prieskonių mišinio komponentai sukuria puikaus skonio harmoniją, kuri nuostabiai dera su balta mėsa, šukutėmis, karališkosiomis krevetėmis ir daugeliu kitų patiekalų.
Sudedamosios dalys
Paprika, juodieji pipirai, kalendra, kuminas, česnakai, imbierai, kmynai, cinamonas, gvazdikėliai, muskatas.
Kilmės šalis
Indija
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.