Legendinis prieskonis! Cinamonas yra kilęs iš Ceilono, tačiau antikos laikais jis minimas daugumoje legendų. Cinamoną egiptiečiai naudojo balzamavimui ir tikėjo, kad tai išsaugos slaptas apeigas paslaptingoje žemėje. Norėdama patekti į šią paslaptingą žemę, karalienė Hašepsut paliepė vykdyti ekspedicijas į Puntos žemę, „Dievo žemę“, dabar Etiopiją, ir taip pradėjo šio prieskonio ilgą kelią į pasaulio virtuves.
Cinamonas yra cinamono medžio, Cinnanomum zeylanicum žievė. Cinamono derliaus nuėmimas reikalauja didelių žinių, nes medžiai gali siekti 10 m aukštį. Smulki vidinė žievė supjaustoma ir atsargiai pašalinama, po to išdžiovinama.
Cinamonas naudojamas viso pasaulio virtuvėse, norint pagardinti gėrimus, desertus, patiekalus ar garnyrą. Šis prieskonis naudojamas tiek saldžiuose, tiek pikantiškuose patiekaluose. Labai dažnai juo gardinami įvairūs kepiniai, tokie kaip pyragai, bandelės, sausainiai. Gaminant pusryčius cinamonas puikiai paskanina košes, granolą, jogurtą, kepant blynus… Puikiai tinka ir su vaisiais, tokiais kaip kepti obuoliai, troškinti rabarbarai ir keptos kriaušės. Cinamoną taip pat galima sumaišyti su medumi ir užpilti ant supjaustytų bananų, kivių, apelsinų ir braškių. Cinamonas taip pat pabrėžia ir daugelio daržovių, pavyzdžiui keptų morkų ar moliūgų, skonį. Naudojamas daržovių sriubose, įdarytiems baklažanams ar paprikoms. Jis mėgstamas ir norint pagardinti ryžius ar kuskusą.
Sudedamosios dalys
Cinnamomum zeylanicum.
Kilmės šalis
Madagaskaras
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Aušra (įsigijo produktą) –
Nebrangu ,o kokybė labai gera !
Jurga (įsigijo produktą) –
Prekės kaina gana nedidelė, bet kokybė puiki. Likau LABAI patenkinta
Ela (įsigijo produktą) –
Pats geriausias cinamonas 👌
Jevgenija Tarasenko (įsigijo produktą) –
Labai geras cinamonas, puiki kokybė, uz gera kaina!