Saldymedis pasižymi aitrumu ir kerinčiu anyžių aromatu, nukelsiančiu į vaikystę. Kai pradinis gaivumas išnyksta, jį pakeičia stulbinamai švelnus saldžių taninų įspūdis. Puikiai tinka tiek prie saldžių, tiek prie pikantiškų patiekalų.
Pagyvins visus jūsų šerbetus, makaronų įdarus, crème brûlée, daržovių sriubas, šokoladinius desertus, keptuvėje keptas karališkąsias krevetes, vaisių salotas…
Saldymedis kilęs iš Kinijos. Į Europą jis buvo atvežtas X a., daugiausia į Viduržemio jūros regioną (Italiją, Turkiją, Ispaniją). Jis būna įvairių formų: lazdelėmis, milteliais, lašais (prancūziškas saldumynas cachou) arba juostelėmis (Zan). Milteliai gaunami trinant šviežias daugiamečio augalo Glycyrrhiza glabra šaknis. Supjaustytos juostelėmis, nuplautos ir išdžiovintos šaknys sumalamos į miltelius. Kinijoje milteliai naudojami garsiajame penkių prieskonių mišinyje.
Sudedamosios dalys
Saldymedžio šaknys
Kilmės šalis
Kinija
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Airina (įsigijo produktą) –
Žaibiškas aptarnavimas, operatyvus pristatymas.