Malti, rūkyti juodieji pipirai puikiai tinka visiems kasdieniams patiekalams gardinti, ypač anties krūtinėlę, lašišos kepsnius ar ant grotelių keptą jautieną.
Botaninis juodųjų pipirų pavadinimas – Piper nigrum, tai milžiniško Piperaceae šeimos šliaužiančiojo augalo vaisius. Jis auga ant medžių šiurkščia, sutrūkinėjusia žieve, kuri padeda jam prisitvirtinti ir užlipti dažnai net iki keturių metrų aukščio.
Piper nigrum reikia atogrąžų klimato, kuriame būtų daug saulės ir drėgmės, o kad augtų, jam reikia ir pavėsio, ir šviesos. Nuo to, kada jis nuskintas ir kaip apdorotas po nuskynimo, priklauso jo spalva ir skonis.
Džiovinimo proceso metu švelniai oranžiniai pipirai virsta tamsiai rudais raukšlėtais pipirais. Tada jie kelias dienas lėtai rūkomi naudojant buko malkas, kad prisisotintų išskirtinio aromato.
Vygintė (įsigijo produktą) –
Labai puikus produktas, džiaugiuosi jį atradusi, perku nebe pirmą kartą