Juodgrūdės sėklos (Nigella sativa), TERRE EXOTIQUE 500 g.

 17.50 PVM

Juodgrūdės sėklos – atraskite šį senovinį prieskonį iš naujo! Išskirtinio skonio, turtingos istorijos ir vertingos sudėties sėklos tiks daugeliui patiekalų, ne tik juos pagardins, bet ir papuoš.

Liko tik 2

Juodgrūdės sėklos turi itin turtingą istoriją, kuri siekia tūkstantmečius – šios sėklos buvo rastos net faraono Tutanchamono kapavietėje, o senovės Egipte jos buvo laikomos „aukso vertės“ prieskoniu.

Šiandien juodgrūdės (Nigella sativa) vertinamos dėl savo unikalumo ir universalumo virtuvėje. Jų skonis aštrus, pipiriškas, šiek tiek kartokas, su žolelių natomis – primena kmynų ir raudonėlio derinį, bet turi savitą charakterį, suteikiantį patiekalams gilumo ir išskirtinumo.


Kaip naudoti juodgrūdes virtuvėje?

Juodgrūdės ne tik gardina, bet ir papuošia patiekalus.
Kepiniuose: pabarstykite ant duonos, bandelių, picų ar pyragėlių prieš kepant – jos suteiks nepakartojamą aromatą ir subtilų traškumą.

Pagrindiniuose patiekaluose: puikiai tinka daržovių troškiniams, keptai mėsai ar žuviai, ypač derinant su pomidorų ar jogurto pagrindo padažais.

Azijos ir Artimųjų Rytų virtuvėje: juodgrūdės dažnai naudojamos kariuose, tadžinuose, marinatuose ar sriuboms gardinti – jos išryškina patiekalo skonio gylį.

Salotose ir garnyruose: pabarstykite ant keptų daržovių, ryžių ar kuskuso – jos suteiks subtilų pikantiškumą.

Desertuose: drąsiems skonių ieškotojams – juodgrūdės puikiai dera prieskoniniuose sausainiuose ar meduoliuose.


Kodėl verta turėti juodgrūdžių virtuvėje?


Natūralus antioksidantas: juodgrūdės šimtmečius buvo naudojamos Ajurvedos ir arabų medicinoje dėl savo vertingų savybių.
Universalus prieskonis: tinka tiek su sūriais, tiek su saldžiais patiekalais.
Išskirtinis aromatas: suteikia patiekalams rytietiškos elegancijos ir gylio.
Drąsiai derinkite su tokiais prieskoniais kaip: kuminas, kalendros, ciberžolė, gvazdikėliai, cinamonas, kardamonas, pipirai.
Labai geri partneriai šioms sėkloms česnakai ir svogūnai, įvairios žolelės, sezamai.

Turtingos savo sudėtimi

Juodgrūdės sėklose aptinkami tokie mineralai kaip geležis, cinkas, varis ir manganas, kalcis, fosforas. Vitaminas B1, B3, B6.
Juodgrūdės yra turtingos omega-3 ir omega-6 riebalų rūgštimis, kurios palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą bei gerina smegenų veiklą. Tymochinonas (thymoquinone) – pagrindinis juodgrūdžių aktyvusis junginys, pasižymintis stipriu antioksidaciniu, priešuždegiminiu ir antibakteriniu poveikiu.
Alkaloidai ir saponinai – padeda organizmui apsisaugoti nuo oksidacinio streso.

Sudėtis

Nigella sativa sėklos

Alergenai

Gali būti salierų, sezamų, riešutų, garstyčių pėdsakų.

    Atsiliepimai

    Atsiliepimų dar nėra.

    Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.