Zathar prieskonių mišinys TERRE EXOTIQUE, 70 g.

 5.20 PVM

Libane šis šildančių ir citrusinių skonių mišinys naudojamas mezze patiekaluose. Šiuo rytietišku prieskoniu pagardinkite įvairias daržoves, baltą mėsą, rūkytą lašišą ir marinatus.

Neturime

Zathar – tai prieskonių mišinys iš Byblo miesto Libane, vieno seniausių pasaulio miestų, įkurto 5000 m. pr. m. e.
III a. pr. m. e. Byblas vykdė intensyvią prekybą su Egiptu, eksportuodamas kedro medieną, reikalingą Egipto laivų statybai, dervą mumifikacijai, vyną ir papirusą. Finikiečių miestas buvo neišvengiama ekonominė, politinė ir kultūrinė kryžkelė. Atvykus Aleksandrui Didžiajam, jo semitišką pavadinimą „Gebal” pakeitė „Byblos” iš graikiškojo „biblion”, reiškiančio ritinį, dėl iš Byblo eksportuojamų papiruso ritinių. Iš čia kilęs ir Biblijos pavadinimas.

Zathar labai plačiai vartojamas Libane, Sirijoje ir visame Viduržemio jūros regione. Jis gaminamas iš trijų Artimiesiems Rytams būdingų ingredientų: sezamo, čiobrelių ir sumako, ir tradiciškai valgomas kaip mezze su duona, kuri mirkoma alyvuogių aliejuje, o paskui – zathare.

Jo rūgštus, aromatingas ir šiek tiek sūrus skonis taip pat puikiai tinka baltai mėsai ir paukštienai gardinti. Kodėl gi nepabandžius jo įmaišyti į marinatus? Jo citrinų šiluma pagardins ir žuvies patiekalus.

Sudedamosios dalys

Žagrenis, baltasis sezamas, auksinis sezamas, čiobreliai, druska. Gali būti garstyčių, saliero ar gliuteno pėdsakų.

Kilmės šalis

Libanas

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rodyti atsiliepimus tik Lietuvių (0)

Būkite pirmi atsiliepę apie "Zathar prieskonių mišinys TERRE EXOTIQUE, 70 g."

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *