Kas yra kombučia?
Kombučia yra vis labiau populiarėjantis natūralios fermentacijos arbatos gėrimas, turtingas probiotikais, organinėmis rūgštimis, virškinimo fermentais ir antioksidantais. Neretai, siekdami naujovių, pamirštame senesnius ir įrodytus dalykus. Kombučia patyrė tokį likimą. Šis gėrimas, turintis daugiau nei 2200 metų istoriją, pastaraisiais metais vėl tampa itin populiarus. Gyvas kombučia gaminamas naudojant naudingas bakterijas ir mielės, o jo vertė yra pripažįstama dėl probiotikų savybių. Kombučia išskirtinai tinka kaip alternatyva gazuotiems saldžiems gėrimams, nes po fermentacijos jis natūraliai tampa lengvai gazuotu, siūlo įvairias skonio galimybes ir yra tik 3,6 g cukraus kiekviename 100 ml.
Laikymo sąlygos
Laikyti nuo +2 iki +6°C.
Sudėtis ir maistinė vertė
Sudedamosios dalys: filtruotas vanduo, cukrus (fermentacijos metu paverčiamas organinėmis rūgštimis), juodoji Himalajų arbata, tonka pupelės, gerųjų bakterijų ir mielių kultūra.
Vidutinės maistinės vertės per: | 100 ml |
Energinė vertė, kJ | 60 g |
Energinė vertė, Kcal | 14 g |
Riebalai | 0 g |
Riebalai, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0 g |
Angliavandeniai | 3,6 g |
Angliavandeniai, iš kurių cukrų | 3,6 g |
Skaidulos | 0 g |
Baltymai | 0 g |
Druska | 0 g |
Kadangi gėrimas gyvas ir nepasterizuotas, galimos natūralios nuosėdos ir mielių susidarymas. Natūraliai gazuotas. Tinka veganams.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.