Chiloe uoga, 30 G.

 8.99 PVM

Chiloe pipirų grūdeliai renkami Chiloe saloje. Naudojami kulinarijoje kaip pipirai. Šiek tiek aštrios uogos su cukruotų vaisių ir kamparo užuominomis. Puikiai tinka prie žuvies ar vėžiagyvių ir pagardina ant grotelių keptą mėsą.

Turime

Chiloe pipirai renkami Chiloe salos ežero regione prie Čilės krantų. Jis auga valdivijos atogrąžų miškuose Ramiojo vandenyno salos pakrantėje. Drėgnas ir vėsus vandenyno klimatas Chiloe salyne skatina Chiloe pipirų žydėjimą.

Šis pipiras laukinėje gamtoje auga Čilėje ir Argentinoje ant medžio, vadinamo Drimys winteri.

Dabar salos gyventojai pipirus vadina „Pimienta chilota“, nes jie panašūs į pipirus (Piper nigrum). Jie jį naudoja prieskoniams. Sumaltos uogos pasižymi panašiomis organoleptinėmis savybėmis kaip ir pipirų grūdeliai (apvalios, raukšlėtos, rudos, šiek tiek aštrios ir vaiskios). Čilės gyventojai pipirais gardina paukštieną, kiaulieną, troškinius, kepsnius ar žuvies tartarą su citrina.

Sudedamosios dalys

Chiloe uoga

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rodyti atsiliepimus tik Lietuvių (0)

Būkite pirmi atsiliepę apie "Chiloe uoga, 30 G."

El. pašto adresas nebus skelbiamas.